Infiltratieset 400L

Art nr. 04104057
Infiltratieset voor 400 liter met: Rainblock Infiltratiekrat verpakt 400 Liter Rainblock Zandvangput met filtermandje ∅ 315 Rainblock Kunststof Zandvangput Sleuvendeksel ∅315 Pvc Riool Verloopstuk Man/spie 110x160mm manchet Onzichtbaar regenwater opvangen Het Rainblock® infiltratiekrat is de ideale
Account aanmaken
Waarom een PolyCall account aanmaken?
  • Al je facturen en bestellingen in één overzicht
  • Eenvoudig herhaalbestellingen plaatsen
  • Gratis advies van vakmannen uit de praktijk
Dit product kan op dit moment niet worden besteld.
Omschrijving

Infiltratieset voor 400 liter met:

Rainblock Infiltratiekrat verpakt 400 Liter
Rainblock Zandvangput met filtermandje ∅ 315
Rainblock Kunststof Zandvangput Sleuvendeksel ∅315
Pvc Riool Verloopstuk Man/spie 110x160mm manchet

Onzichtbaar regenwater opvangen

Het Rainblock® infiltratiekrat is de ideale onzichtbare oplossing voor het opvangen en afvoeren van kostbaar regenwater en het op peil houden van het grondwaterpeil in je directe omgeving. Het krat is een kunststof geraamte en bestaat voor 95% uit holle ruimtes. De constructie maakt het Rainblock® infiltratiekrat zeer goed bestand tegen bovengrondse belastingen, waardoor het krat prima geplaatst kan worden onder de bestrating, oprit of terras.


Gronddekking

Afhankelijk van de belastbaarheid, bouw je het infiltratiesysteem in met een nader te bepalen gronddekking. Bijvoorbeeld onder een terras 20 - 30 cm. Onder een bestrating of oprit 60 cm. Raadpleeg hiervoor de handleiding en gebruiksaanwijzing voor de mogelijkheden en belastbaarheid van de Rainblock® infiltratiekratten.

Zand

Rondom en onder de kratten wordt een laag drainage- of vloerenzand (schraal) geplaatst van zo’n 30 cm. Dit zand voorkomt aanraking met omliggende (vettere) grond. Daarnaast zorgt het zand ervoor dat het geotextiel water kan blijven doorlaten en niet van buitenaf dichtslibt en heeft ook een extra wateropslag van ongeveer 20-25%.

Zandvangput

Een zandvangput is een standaard onderdeel van een infiltratievoorziening. Een buisconstructie van PVC/PP met een in- en een uitlaat. De put vangt zand op en het bijgeleverde mandje houdt grof blad of andere ongewenste troep uit je infiltratiekrat. Zo slibt het Rainblock® infiltratiekrat niet dicht en blijft het water mooi schoon. Het reinigen van de put is heel eenvoudig: het mandje laat zich makkelijk legen en schoonspoelen en vervuiling kan zonder moeite uit de put geschept worden.

Haal alles uit je infiltratiekrat

Je verwacht het misschien niet, maar het Rainblock® infiltratiekrat laat het meeste water niet via de onderkant krattenbodem maar aan de zijkanten van het krat afvloeien. Door de kratten niet tegen elkaar aan, maar een centimeter of 20 uit elkaar te leggen vergroot je het infiltrerend oppervlak. Dit kan eenvoudig door het aan elkaar te koppelen met een buis.

Specificaties
Merk RAINBLOCK
EAN adrescode (leverancier) 0
    Aan het laden
    Aan het laden